Spouwmuurisolatie kosten | Takkenkamp Vastgoed Verduurzamers (2024)

Voor spouwmuurisolatie heeft u de keuze uit een breed assortiment aan materialen. De investering die u doet in spouwmuurisolatie, is heel afhankelijk van het isolatiemateriaal dat u kiest. Meer informatie over alle isolatiematerialen voor het isoleren van de spouwmuur, ishierte lezen. Hieronder leest u welk materiaal relatief gezien de hoogste kosten kan hebben.

1 | EPS parels

Dit materiaal kan qua kosten hoger uitvallen, omdat het met EPS parels mogelijk is om met een boordiameter van 14 mm te boren. Zoals hiervoor uitgelegd is de regel: hoe kleiner de boordiameter, hoe hoger het bedrag omdat het meer tijd kost om de spouwmuur te vullen met isolatiemateriaal. In die zin zou het materiaal EPS parels het hoogst zijn in kosten. Is het echter mogelijk om met een boordiameter van 22mm aan het werk te gaan? Dan is dit materiaal in prijs juist heel gemiddeld.

2 | Aminotherm (isolatieschuim)

Aminotherm is een materiaal dat goed gebruikt kan worden om bij te isoleren.Onderaandeze paginaziet u een filmpje over het materiaal. Dit materiaal ligt qua prijs tussen EPS parels en minerale wol.

3 | Supafil (minerale wol)

Als uw spouwmuur geïsoleerd wordt met minerale wol dan gaat u gauw de voordelen merken; meer comfort en een lagere energierekening. De prijs voor dit isolatiemateriaal is relatief laag. Het starttarief is (afhankelijk van de boordiameter) 785 tot 965 euro. Dit is afhankelijk van de gekozen boordiameter, het is met Supafil ook mogelijk om met een boordiameter van 14 mm te boren.

Spouwmuurisolatie kosten | Takkenkamp Vastgoed Verduurzamers (2024)

FAQs

Is spouwmuur na isoleren nog interessant? ›

Het is vrijwel altijd een goed idee om je spouwmuur te na-isoleren (op enkele uitzonderingen na). Spouwmuurisolatie voorkomt namelijk warmteverlies langs je gevel. Hierdoor moet je minder stoken en betaal je veel minder energiekosten. Daarnaast is minder stoken ook nog eens beter voor het milieu.

Wat kost spouwmuurisolatie rijtjeshuis? ›

Spouwmuurisolatie kosten 2024
Type woningBuitenmuur in m²Vanaf prijs*
Appartement30 m²€350,-
Rijtjeshuis60 m²€850,-
2 onder 1 kap100 m²€1.450,-
Vrijstaande woning150 m²€2.150,-

Hoeveel subsidie krijg je bij spouwmuurisolatie? ›

Hoeveel bedraagt de spouwmuurisolatie subsidie? Voor spouwmuurisolatie bedraagt het subsidiebedrag 4 euro per m². Dit wordt verdubbeld naar 8 euro per m² als je de werken combineert met minstens 1 andere energiebesparende maatregel. Je moet ook minimaal 10 m² en maximaal 170 m² aan spouwmuur isoleren.

Hoe rendabel is spouwmuurisolatie? ›

De spouwmuurisolatie kosten hangt af van het materiaal dat je kiest. Spouwmuurisolatie vraagt een relatief beperkte investering van gemiddeld 1.750 euro, maar levert 20 tot 25% besparing op je jaarlijkse energiefactuur. De gemiddelde prijzen schommelen tussen € 15 tot 30 per m², afhankelijk van het materiaal.

Waarom geen spouwmuurisolatie? ›

Een van de mogelijke nadelen van spouwmuurisolatie is dat een slechte plaatsing gepaard kan gaan met isolatieproblemen. Als het isolatiemateriaal niet goed wordt geïnstalleerd of als er koudebruggen ontstaan, kan dit leiden tot vochtproblemen en schimmelvorming in de spouwmuur.

Heeft het zin om 1 muur te isoleren? ›

Als je maar 1 muur laat isoleren heeft dit wel degelijk zin, je behoudt warmte die je anders door dat stuk van de constructie zou verliezen en het warmteverlies van de rest van de constructie wordt niet spontaan méér.

Wat is de beste isolatie voor een spouwmuur? ›

Isolatiemateriaal voor spouwmuurisolatie
  • Glas- en steenwol: voornamelijk relevant bij een bredere spouw. ...
  • UF-schuim: dit schuim is geschikt voor kleinere spouwmuren. ...
  • PS schuimparels: dit is geschikt voor kleinere spouwmuren. ...
  • Pur schuim: pur schuim is geschikt voor kleinere spouwmuren.

Wat kost een huis isoleren met Thermofoam? ›

Kosten spouwmuurisolatie per m²
IsolatiemateriaalKosten per m²
EPS parels€ 20 - 25
Glaswol vlokken€ 10 - 20
PUR schuim€ 25 - 40
IsolatieFoam (bij-isoleren)€ 20 - 30

Hoeveel m2 buitenmuur heeft een huis gemiddeld? ›

Gemiddeld aantal m2 geveloppervlak van diverse woningtypen: Appartement: 25 m2. Tussenwoning rijtjeswoning: 60 m2. Hoekwoning rijtjeswoning: 90 m2.

Hoeveel subsidie isolatie 2024? ›

Subsidiebedragen dak, vloer, buitenmuren bij 2 maatregelen (2024)
Dak, vloer, gevelSubsidie per m2 als je 2 maatregelen neemtMinimale isolatiewaarde (Rd-waarde)
Dakisolatie€ 303,5
Vloer zolder isoleren€ 83,5
Isolatie buitenmuur (voorzetwand of buitenkant)€ 383,5
Vloerisolatie€ 113,5
2 more rows

Hoeveel subsidie verduurzamen woning? ›

Per 1 januari gelden nieuwe subsidieregels als je je woning wilt verduurzamen. Vanaf dan krijg je, als je twee verduurzamingsmaatregelen neemt, niet 20% van de kosten vergoed, maar 30%.

Wat kost spouwmuurisolatie per m2? ›

De kosten per vierkante meter voor spouwmuurisolatie verschilt per situatie. Dit is afhankelijk van het type woning, het materiaal en de kosten van de isolatie-experts die het aanbrengen. U kunt het beste rekenen met een prijs tussen de € 32,- en € 38,- per vierkante meter (m2).

Hoe snel spouwmuurisolatie terugverdiend? ›

Door je jaarlijkse spouwmuurisolatie besparing op je energiekosten verdien je je investering na verloop van tijd volledig terug. Die terugverdientijd van spouwmuurisolatie bedraagt gemiddeld 2 à 7 jaar en hangt onder meer af van de kosten voor je isolatieproject, je type woning en verwarming, …

Welke muren kun je niet isoleren? ›

Als je een woning hebt die niet tussen 1920 en 1972 is gebouwd is spouwmuurisolatie geen optie. Als je woning wel in die periode is gebouwd heb je een spouwmuur als de dikte van de muur groter is dan 24 centimeter.

Hoe dik moet spouwisolatie zijn? ›

De ideale spouwmuurdikte voor na-isolatie is tussen de 4 en 12 cm. U kan de dikte van uw muren controleren bij een deuropening. Is uw muur minstens 25 cm breed, dan heeft deze een spouw. Indien uw muur smaller is dan 25 cm, dan heeft uw muur hoogst waarschijnlijk geen spouw en kan niet na-geïsoleerd worden.

Is na isoleren verstandig? ›

Met het na-isoleren van een geïsoleerde spouwmuur verbeter je de isolatiewaarde dus enorm. Daarnaast kan het voorkomen dat oud isolatiemateriaal wat is gaan verzakken. Hierdoor ontstaan koudebruggen en verlies je weer meer warmte. Het na-isoleren van de spouw is dan een goede keuze.

Heeft een jaren 30 woning een spouwmuur? ›

Jaren 30 woningen behoren dus tot de eerste woningen die met een spouwmuur zijn gebouwd. Een spouwmuur is, inclusief spouw, minimaal 25 centimeter. De ruimte daartussen is gevuld met lucht. In de jaren dertig en nog lang daarna ging men ervan uit dat de aanwezige lucht een goede isolatielaag vormde.

Welke spouwmuur kun je niet isoleren? ›

Gevels in slechte staat en met voegwerk van slechte kwaliteit, zoals verweerde gevelstenen, grote barsten of ontbrekende voegen, zijn niet geschikt voor spouwmuurisolatie. Een slechte gevel houdt het regenwater onvoldoende tegen.

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Dong Thiel

Last Updated:

Views: 5778

Rating: 4.9 / 5 (59 voted)

Reviews: 90% of readers found this page helpful

Author information

Name: Dong Thiel

Birthday: 2001-07-14

Address: 2865 Kasha Unions, West Corrinne, AK 05708-1071

Phone: +3512198379449

Job: Design Planner

Hobby: Graffiti, Foreign language learning, Gambling, Metalworking, Rowing, Sculling, Sewing

Introduction: My name is Dong Thiel, I am a brainy, happy, tasty, lively, splendid, talented, cooperative person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.