Plusisolatie - Uw isolatiespecialist in de regio (2024)

Spouwmuurisolatie en subsidie

Sommige gemeenten komen woningeigenaren in de kosten van na-isolatie tegemoet. De voorwaarden en bedragen van een gemeentelijke subsidie op woningisolatie verschillen van gemeente tot gemeente. Ook is de kans groot dat uw gemeente een dergelijke subsidie niet (langer) verleent. Maar daar kunt u meestal snel achter komen door de website van uw gemeente te raadplegen.

Spouwmuurisolatie en speciale leningen

Er zijn twee speciale leningen voor de financiering van energiebesparende maatregelen zoalsspouwmuurisolatie:

  • energiebespaarlening voor particulieren
  • energiebespaarlening voor verenigingen van eigenaren (VvE)

Via de energiebespaarlening voor particulieren kunt u tot maximaal €25.000 lenen voor het laten uitvoeren van energiebesparende maatregelen. Het gaat hierbij om een annuïteitenlening met een maximale looptijd van 15 jaar.

Voor deze lening hoeft u geen afsluitkosten te betalen. Ook blijft de rentevoet gedurende de looptijd van de lening onveranderd. U kunt de lening alleen aanvragen wanneer u niet ouder bent dan 75 jaar. Ook moet u kunnen aantonen dat de energiebesparende maatregelen waarvoor u de lening aanvraagt door een erkende aannemer, installateur of isolatiebedrijf worden uitgevoerd.

De energiebespaarlening voor verenigingen van eigenaren (VvE) is vooral interessant voor eigenaren van appartementencomplexen die energiebesparende maatregelen willen doorvoeren. Het minimale leenbedrag binnen deze regeling is €25.000 en het maximale leenbedrag €5.000.000 (€25.000 per appartementsrecht). De looptijd van de lening ligt tussen de 10 en 15 jaar. De rente blijft gedurende de looptijd van de lening onveranderd.

Om voor subsidie of een energiebespaarlening in aanmerking te komen, is het belangrijk om een erkend isolatiebedrijf in de arm te nemen. Plus Isolatie is gecertificeerd door SKG-IKOB en lid van VENIN, een landelijke brancheorganisatie van na-isolatiebedrijven. Wij komen graag bij u thuis om de mogelijkheden voorspouwmuurisolatie nader te onderzoeken, zodat wij u daarna een vrijblijvend maar goed onderbouwd advies kunnen geven. U kunt daarna onze offerte gebruiken om een subsidie of lening aan te vragen.

Plusisolatie - Uw isolatiespecialist in de regio (2024)

FAQs

Plusisolatie - Uw isolatiespecialist in de regio? ›

Contact met Plus Isolatie in de regio van Friesland

Welke isolatie hoogste RD-waarde? ›

Pir en kooltherm isolatie hebben de hoogste isolatiewaarde. De isolatiewaarde is afhankelijk van de lambdawaarde en de dikte van het isolatiemateriaal. De lambdawaarde geeft aan hoe goed het materiaal warmte en kou geleidt. De lambdawaarde van het materiaal en de dikte bepalen samen de uiteindelijke Rd-waarde.

Welke vloerisolatie heeft de hoogste isolatiewaarde? ›

De beste vloerisolatie heeft daarom een zo hoog mogelijke isolatiewaarde. Je kan kiezen uit verschillende soorten vloerisolatie: PUR- of PIR-platen: deze lichte, harde en drukvaste isolatieplaten hebben de hoogste isolatiewaarde.

Welke isolatie levert het meeste op? ›

Van de drie meest voorkomende isolatiemanieren levert spouwmuurisolatie het hoogste rendement op. Dit rendement is te vergelijken met een rente van 12% op een spaarrekening. In de regel is de terugverdientijd van spouwmuurisolatie korter dan vier jaar.

Wat kost een oud huis isoleren? ›

Oud huis isoleren kosten
Wat isoleren?IsolatiemethodeGemiddelde prijs per m² (excl. btw, incl. plaatsing)
Langs buiten isoleren€ 45 à 100
Zoldervloer isoleren€ 20 à 40
Muren isolerenSpouwmuur isoleren€ 15 à 30
Buitenmuur isoleren€ 100 à 150
6 more rows

Wat isoleert beter HR ++ glas of een muur? ›

Een muur isoleert beter dan het allerbeste kozijn en het beste isolatieglas. We hebben in Nederland nooit veel aandacht gehad voor isolatie. Jarenlang hebben we veel warmte die we opwekten, laten vervliegen en ontsnappen.

Is hogere RD waarde beter? ›

Dan komt u de Rd-waarde, ook wel R-waarde genoemd, vaak tegen. Dit is de warmteweerstand van het isolatiemateriaal. Het geeft aan hoe goed het isolerend vermogen van het materiaal is dat wordt gebruikt. Hoe hoger de waarde, hoe beter de warmte wordt vastgehouden.

Wat is de beste vloerisolatie op dit moment? ›

Beste vloerisolatie door hoge isolatiewaarde

Isolatiefolie of -kussens, glaswol en PUR-schuim* leveren allemaal een goede isolatiewaarde en zijn prima materialen om de vloer mee te isoleren.

Wat is de beste vloerisolatie voor een betonnen vloer? ›

De beste vloerisolatie voor een betonvloer is PIR isolatie, zeker wanneer het om een bestaande betonnen vloer gaat. De PIR platen kunnen zowel onder als op de betonvloer geplaatst worden. Is er dus geen kruipruimte dan is vloerisolatie met PIR nog steeds een goede optie.

Wat is beter dakisolatie of vloerisolatie? ›

Van deze drie soorten woningisolatie levert dakisolatie vaak de hoogste jaarlijkse besparing. Zeker als u een verwarmde zolderverdieping heeft, die als leefruimte gebruikt wordt. Vloerisolatie levert een veel lagere jaarlijkse besparing op, maar is eveneens zeer belangrijk.

Welke isolatie neemt geen vocht op? ›

Glaswol neemt geen water op. Wie met glaswol isoleert, kan alvast gerust zijn, want glaswolisolatie is waterafstotend. De vezels van minerale wol werken ongeveer als de veren van een eend: hun oppervlakte is zo klein dat ze geen watermoleculen kunnen opnemen en ze zelfs afstoten.

Welke isolatie dempt het beste geluid? ›

Minerale wol , glaswol , inblaaswol en steenwol zijn de meest effectieve geluidsabsorptie om geluidsoverdracht en nagalm te verminderen. De open vezelstructuur van minerale wol zorgt namelijk voor een zeer goede absorptie van geluid. Geluidsgolven botsten tegen de vezels en worden omgezet in warmte-energie.

Wat is beter glaswol of parels? ›

Minerale wol zoals glaswol scoort op dat vlak beter dan EPS-parels of PUR-spuitisolatie. Vochtwerendheid van het isolatiemateriaal: zowel PUR-spuitisolatie, EPS-parels als glaswol zijn vochtwerend. Dat maakt ze goed bestand tegen schimmels en rot. Van alle materialen zijn EPS-parels wel het meest vochtbestendig.

Waar gaat de meeste warmte verloren in een huis? ›

Warmte heeft de vervelende gewoonte om naar koudere plekken te stromen, en als je huis niet goed ingepakt is, vindt die warmte gemakkelijk zijn weg naar buiten. Gemiddeld genomen verlies je 30% van je warmte door het dak, 25% door de muren, 17% door luchtcirculatie, 15% door de vloer en 13% door de ramen.

Heeft het zin om een oud huis te isoleren? ›

Achteraf alsnog isoleren is vaak nodig bij oudere woningen om de warmte binnen te houden en zo de energiekosten te drukken. Laat een isolatiebedrijf naar jouw woning kijken om precies te weten wat er precies in jouw huis al is geïsoleerd en welke verbeteringen er nog nodig zijn.

Wat isoleer je eerst? ›

Samengevat is het advies vaak om eerst het huis goed te isoleren. Je isoleert de 'schil' van de woning. Start met het glas, de zolder en daarna de vloer.

Wat is de hoogste RD waarde? ›

De Rc-waarde verschilt per isolatiemaatregel. Bij daken ligt de waarde tussen de 4 en 6 m²K/W* voor nieuwbouwhuizen. Oudere huizen hebben vaak een isolatiewaarde van 2,5 tot 4 m²K/W door de minder strenge richtlijnen in het verleden.

Wat isoleert beter dan PIR? ›

Resol (Kooltherm) Resol (Kooltherm) isolatieplaten worden geproduceerd van een hardschuim isolatiemateriaal, met nog betere isolerende eigenschappen dan PIR. De platen zijn daarom zeer geschikt als u dun wilt isoleren en toch een goede isolatiewaarde wilt behalen, of als u wilt besparen op isolatie.

Hoe hoger RD waarde isolatie? ›

Deze RD waarde wordt uitgedrukt in m²K/W en wordt berekend door de dikte van het isolatiemateriaal te delen door de lambdawaarde. Hoe hoger de RD-waarde, hoe beter het isolatiemateriaal in de winter warmte binnenhoudt en in de zomer warmte buiten houdt!

Wat is beter PIR of PUR? ›

Hoewel PIR en PUR veel dezelfde kenmerken hebben, wordt PIR als een verbeterde versie van PUR gezien door de hogere isolatiewaarde, de brandveiligheid en de drukvastheid. In de praktijk blijkt dat PUR voornamelijk nog gebruikt wordt voor sandwichpanelen en als pur-schuim om naden te dichten tussen PIR platen.

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Pres. Carey Rath

Last Updated:

Views: 6565

Rating: 4 / 5 (41 voted)

Reviews: 88% of readers found this page helpful

Author information

Name: Pres. Carey Rath

Birthday: 1997-03-06

Address: 14955 Ledner Trail, East Rodrickfort, NE 85127-8369

Phone: +18682428114917

Job: National Technology Representative

Hobby: Sand art, Drama, Web surfing, Cycling, Brazilian jiu-jitsu, Leather crafting, Creative writing

Introduction: My name is Pres. Carey Rath, I am a faithful, funny, vast, joyous, lively, brave, glamorous person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.